Skip to main content
HIBS BV authorised distributor of the Benelux

De beste schoonmaakmiddelen voor de rubberboot: AUGUST RACE

De professionele producten van August Race uit Dartmouth UK. Deze lijn met verzorgingsproducten zijn speciaal ontwikkeld voor uw opblaasbare boot of RIB. August Race behoort tot de beste marine onderhouds-producten van dit moment. Omdat HIBS altijd op zoek is naar vernieuwing kwam August Race op ons pad en hebben wij besloten om importeur van de Benelux van deze geweldige producten te worden.  Wij staan met trots en vertrouwen achter August Race met een vriendelijke prijs en top prestatie. Ontdek August Race op deze pagina en bekijk de product filmpjes om de werking van de verschillende producten te zien!

AUGUST RACE TOONAANGEVEND IN MARINE ONDERHOUDSPRODUCTEN

hieronder de verschillende producten verkrijgbaar in onze webshop

TWEE KORTE IMPRESSIES VAN HET GEBRUIKSGEMAK EN DE VERBLUFFENDE RESULATATEN

Stap voor stap schoonmaken met August Race
Liquid RIB en LR Sealer Coat

Hoe je rubberboot of RIB van PVC of hypalon schoonmaken?

Stap 1. Liquid RIB is speciaal ontworpen om vervuilde hypalon en PVC tubes een weer als nieuwe afwerking te geven. Het verwijderd zoutafzettingen, vuil en oxidatie. Instructie: Spray direct op het oppervlak en veeg met een wervelende beweging met een schone, pluisvrije doek en spoel vervolgens met schoon water. Stap 2. Wij raden aan om hierna de boot te behandelen met LR Sealer Coat. Dit creëert een onzichtbare coating op de tubes. Hierdoor hoef je de tubes minder vaak schoon te maken, je hoeft dan alleen de tubes met schoon water af te spoelen. Instructie: Spaarzaam gebruiken.  1. Reinig het te behandelen oppervlak met August Race Liquid RIB en laat het drogen 2. Breng aan op een pluisvrije doek (in niet-direct zonlicht) en veeg over de tube om een ​​gelijkmatige dekking te krijgen en poets vervolgens voor een hoogglans afwerking 3. opnieuw aanbrengen indien nodig.

Stap voor stap schoonmaken met August Race
Bright Coat en Smooth Opacity Polish

Vieze aanslag van de gelcoat van polyester romp schoonmaken.

Stap1. August Race Bright Coat is een krachtige en snelwerkende vlekkenverwijderaar voor gelcoats. Het verwijderd in een handomdraai de bruine gele aanslag op de romp. Instructie: Breng met een zachte borstel een dunne laag aan op de gelcoat en laat maximaal 60 minuten inwerken, afhankelijk van de mate van vervuiling.
Stap2. Wij adviseren na Bright Coat de boot na te behandelen met Smooth Opacity Polish om te helpen beschermen tegen toekomstige vlekken. Dit is een poetswas speciaal voor een diepe behandeling van de gelcoat, het hersteld de glans en beschermt tegen UV stralen. Instructie: Veeg met een schone, zachte, pluisvrije doek op het oppervlak en poets tot een glanzende afwerking.

Over August Race

Het bekroonde August Race is nu ook verkrijgbaar in Nederland, België en Luxemburg.
Augustus Race werkt samen met enkele van ‘s werelds bekendste botenbouwers en maritieme organisaties die zorgvuldig ontworpen productoplossingen bieden voor elk deel van de industrie, van RIB’s tot jachten en motorboten tot kajaks  Strenge testen en opnieuw testen van elk product dat we ontwerpen, zorgt ervoor dat het onderhoud van uw boot met August Race de veiligste en meest effectieve oplossing is. August Race Worldwide is ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk en is een meermaals bekroonde fabrikant van maritieme onderhoudsproducten. August Race is trots lid van British Marine en de Marine Trades Association.

August Race boat logo union jack

Rubberboot

Onderhoud

Om de levensduur van uw rubberboot of RIB te verlengen is het belangrijk om dit minstens 1 keer per jaar goed te doen. Met August Race hebben wij de beste rubberboot/RIB schoonmaakmiddelen in huis voor elke klus.

Welk August Race product te gebruiken en waarvoor

Boat Was Pro

Dit is de ultieme reiniger voor boten! Boat Wash Pro biedt bescherming en glans en laat een diepe glanzende afwerking achter. Dit product is in staat om vuil en aanslag van de meeste bootmaterialen te verwijderen en is PH neutraal.

Liquid RIB – RIB & INFLATABLE CLEANER

Liquid RIB is in staat om zowel hypalon als PVC RIB-drijvers te reinigen volgens een ongeëvenaarde standaard, vaak met een “als nieuwe” afwerking en brengt je RIB weer tot leven. Liquid RIB geeft echt verbluffende resultaten door voorzichtig diep in het oppervlak te werken en zoutafzettingen, vuil en oxidatie te verwijderen. Wij adviseren om August Race LR Sealer coat te gebruiken om uw  rubberboot of RIB te beschermen nadat u hem heeft behandeld met Liquid RIB.

LR Sealer Coat

August Race LR Sealer Coat is een semi-permanente crosslinking polymeercoating geformuleerd om watervlekken op opblaasbare RIB-drijvers te voorkomen en beschermd tegen UV en vogelvervuiling. LR Sealer coat geeft een zijdeachtige afwerking aan drijvers en kan zelfs worden gebruikt op fabric impression doek. Het is milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar. In combinatie met Liquid RIB is het voldoende om dit per vaarseizoen te gebruiken.

Bright Coat

August Race Bright Coat is een krachtige en snelwerkende vlekken-verwijderaar voor gelcoats. In staat om de meeste roest, watervlekken en moddervlekken te verwijderen. Wij raden aan AR Smooth Opacity Polish te gebruiken na het gebruik van Bright Coat om te helpen beschermen tegen toekomstige vlekken.

Smooth Opacity UV – Protective UV Wax

Smooth Opacity Polish van August Race is een poetswas speciaal voor een diepe behandeling van de gelcoat uw RIB.  Deze UV-waslak met ongeëvenaard gebruiksgemak herstelt de glans op doffe oppervlakken en beschermt tegen UV-stralen.

Vinyl Bright

August Race Vinyl Bright herstelt vermoeid uitziende vinyl bekleding in één snelle stap en laat ze vaak zo goed als nieuw achter. Super eenvoudig in gebruik.

Liquid RIB UV

Liquid Rib UV is een conditionerende / beschermende UV-behandeling voor oudere of  (uv)beschadigde PVC- of Hypalon tubes. Dit biedt langdurige bescherming tegen zowel zout- als UV-schade. Zeer spaarzaam aan te brengen Liquid Rib UV trekt snel in het doek van de tubes en geeft geweldige resultaten die tot 1 jaar kunnen meegaan.  We raden aan om eerst Liquid Rib te gebruiken om de tubes schoon te maken en nieuw leven in te blazen voordat u Liquid Rib UV gebruikt voor conditionering en bescherming. En voor het allerbeste resultaat hierna LR Sealer Coat aanbrengen.

Spot Off

August Race Spot Off is een schimmelvlekken-verwijderaar voor gebruik op verschillende oppervlakken, waaronder opblaasbare boot (RIB) tubes, vinylbekleding en verf. Spot Off is minder agressief dan conventionele bleekmiddelen en geeft snel verbluffende resultaten

Sup-A-Clean – Stand Up Paddel Board Kit

SUP-A-CLEAN speciaal ontwikkeld voor gebruik op opblaasbare of massieve paddleboards en geeft verbluffende resultaten door zacht diep in het oppervlak te werken en snel zoutafzettingen, vuil en oxidatie te verwijderen.  SUP PROTECT is een spray met conditioner/beschermende UV-behandeling voor opblaasbare of massieve paddle boards  die langdurige bescherming biedt tegen zowel zout- als UV-schade

SEE TO BELIEVE

Liquid RIB + LR Sealer Coat en Bright Coat + Smooth Opacity Polish uitgelicht.

Gel Coat schoonmaken 5:29

In deze video laten wij zien hoe je met August Race in een handomdraai de vieze bruin/gele aanslag van de polyester romp van je boot afhaalt. Hiervoor gebruiken wij August Race – Bright Coat dit is een krachtige en snelwerkende vlekken-verwijderaar voor gelcoats. Daarna gebruiken wij August Race- AR Smooth Opacity Polish ter bescherming tegen toekomstige vlekken.

Tubes schoonmaken  6:45

Check deze video waarin wij laten zien hoe makkelijk het is om een vieze tube er weer als nieuw uit te laten zien. In deze video gebruiken wij August Race Liquid RIB om de tubes van de rubberboot schoon te maken. Daarna behandelen wij de tube met August Race LR Sealer Coat om de tubes te beschermen tegen watervlekken, UV en vogelvervuiling.

REPARATIE

Rubberboot reparaties en nieuwe tubes.

ONDERHOUD

Rubberboot schoonmaken en onderhouds info

ONS WERK

Impressie van onze uitgevoerde werkzaamheden.

WEBSHOP

Rubberboot onderdelen, onderhoud en accessoires.

REPARATIE

Rubberboot reparaties en nieuwe tubes.

WEBSHOP

Rubberboot onderdelen, onderhoud en accessoires.

ONS WERK

Impressie van onze uitgevoerde werkzaamheden.

ONDERHOUD

Rubberboot schoonmaken en onderhouds info